Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Διαδικασία χορήγησης άδειας αποχέτευσης


Διαδικασία χορήγησης άδειας αποχέτευσης

1. Η σύνδεση κάθε ακινήτου, που βρίσκεται σε δρόμο με κατασκευασμένο οριστικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων νερών, με το δίκτυο αποχέτευσης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παροχή νερού στο ακίνητο. Η αίτηση για υδροδότηση οποιουδήποτε ακινήτου, πρέπει να συνοδεύεται πάντοτε με παράλληλη αίτηση για την αποχέτευση του ίδιου ακινήτου.

2. Για την χορήγηση της άδειας σύνδεσης της οικοδομής με το δίκτυο αποχέτευσης, πρέπει να υποβληθεί αίτηση από τον κύριο του ακινήτου, σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που απαιτεί κατά περίπτωση η αρμόδια υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.ΟΛ.. Μαζί με την αίτηση ο ενδιαφερόμενος πρέπει να προσκομίσει και κάθε άλλο συμπληρωματικό στοιχείο που θα του ζητηθεί κατά περίπτωση. Απαραίτητα, εκτός των άλλων ο ιδιοκτήτης θα υποβάλλει υποχρεωτικά Υπεύθυνη Δήλωση για τον τρόπο αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων του ακινήτου του.  Για οικοδομές με χωριστές κυριότητες σε όροφο ή διαμέρισμα ορόφου (πολυκατοικίες) τα δικαιολογητικά υποβάλλονται από τον διαχειριστή ή από ένα συγκύριο, προκειμένου να υπολογιστεί το τέλος ή δικαίωμα σύνδεσης. Υπεύθυνοι και υπόλογοι στη Δ.Ε.Υ.Α.Δ.ΟΛ. θα είναι ο διαχειριστής και οι συγκύριοι της πολυκατοικίας.

3. Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας σύνδεσης σε βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εργοστάσια, εργαστήρια, νοσοκομεία, κέντρα πυρηνικών ερευνών, γκαράζ, στάβλους κ.λπ. καθορίζονται με ειδική απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.ΟΛ..

Εγγραφείτε στην υπηρεσία i-bill επιλέξτε ηλεκτρονική έκδοση του λογαριασμού και κερδίστε έκπτωση 0,50 € για κάθε λογαριασμό.